Twoja energia na talerzu. Placki szpinakowe.

dnia

Twoje zdrowie i energia jest w waszych rękach. Wiosenne szaleństwo trwa. Dzisiaj zrobiłam placek szpinakowy z dodatkiem mąki z dyni, odrobiną soli tybetańskiej i czosnkiem. Placek usmażyłam na oleju kokosowym. Nieweganom polecam dodać jajko do ciasta, będzie się lepiej kleiło. Szpinak w tym przypadku byl mrożny. Przed przygotowaniem należy go podgotować i odsączyć, bądź odparować.

składniki:

– 150 g szpinaku mrożonego

–  łyżka mąki dyniowej BIO

–  szczypta soli tybetańskiej

–  ząbek czosnku

–  łyżka oleju kokosowego BIO do smażenia

–  kiełki słonecznika z włąsnej kiełkownicy

 

życzę smacznego

Patrycja Szuman

 

IMG_2596.jpg
fot. Patrycja Szuman
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s